Ειδοποίηση

Not all parameters set in plugin to display discussions

MONTALCINO...ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ... ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

 

ENOTECAΚατά τη διάρκεια του πρόσφατου γαμήλιου ταξιδιού μας στην Τοσκάνη, βρεθήκαμε στην πύλης του κάστρου στο Montalcino, το οποίο χρονολογείται από τον 13ο αιώνα.  Πέρασα την πύλη του κάστρου, και βρήκα την Enoteca La Fortezza, μια Οινοθήκη μέσα στο κάστρο, όπως μαρτυράει και το όνομα της. Δέος και συγκίνηση. Μοναδικός ο χαρακτήρας τους, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Τοσκάνης, καθώς οι Οινοθήκες αποτελούν Βιβλιοθήκες Οίνου με κάθε σημασία αυτού του όρου .

Ο κατάλογος...δεν μπόρεσα να φέρω αντίσταση και βρέθηκα με 5+1 ποτήρια Brunello di Montalcino στο τραπέζι μου.

Δοκιμάσαμε...πάντα μιλάμε για ερυθρά οπότε...

 

 

Castello Tricerchi 2012

TRICERCHI

Διαυγές, με πικάντικες νότες καπνού, φρούτα του δάσους και γεμάτο σώμα με στογγυλές τανίνες και μέτρια+ οξύτητα. Αρκετά μακριά επίγευση που σου θυμίζει γεύση σοκολάτας με μαύρο πιπέρι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ciacci Piccolomini d'Aragona 2012

picolomini

 Χάλκινες και καφέ ανταύγειες , άγουρα κόκκινα φρούτα με νύξεις δέρματος και βοτανικότητας. Γεμάτο και elegant στόμα με κομψές τανίνες και μέτρια οξύτητα. Ισορροπημένο κρασί με μακριά και ευχάριστη επίγευση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podere Canapaccia 2011

podere

Ατόφιο κόκκινο και διαυγές. Αρώματα άγουρων κόκκινων φρούτων, με υποψία βοτανικότητας. Μέτριο σώμα, ήπιες τανίνες και μέτρια -    οξύτητα. Αδύναμο κρασί που σε έκαιγε στο στόμα λόγω του αλκοόλ με μέτρια και αδιάφορη επίγευση. Αδικείται από την άσχημη σοδειά του 2011, που δε διαθέτει τις δάφνες και τις προσδοκίες του 2012, και φυσικά της απίθανης εσοδείας 2010.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Casanuova delle Cerbaie 2010

cerbaie

 

Διαυγές ερυθρό κεραμιδί χρώμα με έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους, όπως βατόμουρο & αγριοκέρασο με νότες βανίλιας και δέρματος. Πλούσιο στόμα με ευγενικές τανίνες και υψηλή οξύτητα. Φρουτώδης επίγευση και ευχάριστο τελείωμα.  Ένα κρασί σε μια από τις καλύτερες χρονιές του αιώνα που διανύουμε και με ορίζοντα παλαίωσης. Ευτυχώς πήρα ένα για να το απολαύσω σε 5-10 χρόνια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ValdiCava 2005

 

valdicava

Αδιαπέραστο ερυθρό χρώμα , αποτέλεσμα της μεγαλύτερης χρονικά εκχύλισης (30 ημέρες), περίπου μια εβδομάδα περισσότερο από τα υπόλοιπα, χωρίς καμία μα καμία ένδειξη φθοράς από το χρόνο. Αρώματα τσαγιού, βοτάνων και δέρματος. Έντονο, με μια χροιά ζψικότητας που ολοκλήρωνε το πολύπλοκο μπουκέτο. Γεμάτο στόμα, μέτρια+ οξύτητα και μέτριες προς υψηλές τανίνες. Μακριά επίγευση μαρμελάδας φρούτων και καπνού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Val Di Suga Riserva 2010...last but not least...

val di suca

 

Ερυθρό διαυγές χρώμα με αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων και βανίλια. Πληθωρικό σώμα, με μέτρια+ οξύτητα και ευγενικές τανίνες. Μακριά και φρουτώδης επίγευση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καθ'όλη τη διάρκεια της δοκιμής, το προσωπικό της Enoteca, ήταν εξόχως περιγραφικό για το ύφος του κάθε οινοποιείου, τη γεωγραφική θέση του σε σχέση με την πόλη του Montalcino , τα συν και τα πλην της κάθε χρονιάς που δοκίμασα και πολλά πολλά άλλα.

 

Οινική εμπειρία ζωής, για να εθιστείς στο Brunello, την Τοσκάνη και στην ιταλική κουλτούρα.

 

final ola

 

Νίκος Φραδέλος

CookiesAccept

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand