Ειδοποίηση

Not all parameters set in plugin to display discussions

ΠΟΣΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟ;

NK

 

Έχοντας μόλις επιστρέψει από την Κρήτη, και το Ηράκλειο από όπου κατάγομαι, διαπίστωσα για άλλη μια φορά τη σοβαρότητα της απλότητας. Δε θα μιλήσω για μεγαλουργήματα γεύσεων μόνο με μια τομάτα και λίγο ελαιόλαδο, ούτε για το καλύτερο κρέας κλπ. Ούτε καν για κρασιά που ήπια και οινοποιεία που επισκέφθηκα.Σε ευλογημένους τόπους που βρέχονται από θάλασσες και ανασαίνουν με αέρες, όπως η Κρήτη, κάποια πράγματα/τρόφιμα/εικόνες, ακόμη και γεγονότα είναι σταθερά και ορισμένες φορές αμετάβλητα. Δεδομένα αν θέλετε, όχι απαραίτητα πάντοτε καλό...

 

Όμως, για άλλη μια φορά, η κάθε εικόνα μου συμπληρώθηκε από ανθρώπους που αναζήτησα και επέλεξα να συναντήσω αυτή τη φορά.Στην άνιση μάχη με το πέρασμα του χρόνου, κάποιοι είναι ακόμη  εκεί...Σε περιμένουν. Μια ανάπαυλα από όσα δεν έκανες μέσα στη σεζόν, ένα restart, το γέμισμα των μπαταριών σου. Δεν το βλέπεις όσο το ζεις, το παρατηρείς όταν επιστρέφεις. Επαναπροσδιορισμός των απαιτήσεων, αναγκών καλύτερα. Αυτό έγινε φέτος, στην 'καλοκαιρινή άδεια'. 

Και από την άλλη, μια επίσκεψη στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στην Μυρτιά, του συγγραφέα που επηρεάζει και αγγίζει γενιές και γενιές, για να δω από όσο πιο <<κοντά>> μπορώ το μεγαλειώδες δημιούργημα του μέσω προσωπικών του αντικειμένων, χειρόγραφων επιστολών και άλλες λεπτομέρειες του έργου του. Ένα ακόμη μάθημα, μια ακόμη διαφορετική παραμετροποίηση στη ρουτίνα. ΄Έκανε συνήθεια και στόχο του το ταξίδι, γύρισε τον κόσμο και δε σταμάτησε ποτέ. Έγραφε, ζούσε γι'αυτό, ζούσε κι αναζητούσε και τελικά, επέμεινε και λάτρεψε το πιο απλό του. Το 'κουκούλι' του, το παραθαλάσσιο του σπίτι δίπλα στη θάλασσα, στην Αίγινα... όσα κι αν είδε, εκεί αφέθηκε.

Χωρίς 'to do list' μετά τις διακοπές και χωρίς 'πρέπει', επιστρέφουμε γεμάτοι δύναμη εξαιτίας των ανθρώπων που μου θύμισαν αυτά που δε χαρίζονται. Τίποτα δεν μένει για πάντα, και στο κάτω κάτω, πόσο πολύ κρατάει το ωραίο; η ωραιότερη στιγμή είναι αυτή που δεν ασχολήθηκες με τίποτε, απλώς ξεχάστηκες στο τώρα.

 

 

 Β.Μ.Β.

 

 

CookiesAccept

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand