Ειδοποίηση

Not all parameters set in plugin to display discussions

ΔΟΚΙΣΑΜΕ GRENACHE ROUGE ΑΠΟ ΛΥΚΟΣ WINERY

IMG 65631 845x321Η αγάπη που έχουμε στα ροζέ κρασιά είναι γνωστή, και πόσο μάλλον στα ροζέ που όπως επιβάλλει η τάση της εποχής έχουν το υπέροχο σομόν χρώμα όπως αυτά της Προβηγκίας. Από την Premium Συλλογή των 3 ετικετών με τα χέρια, το συγκεκριμένο κρασί βέβαια, το έχω πιει αρκετές φορές, όμως τώρα μάζεψα σημειώσεις και λοιπά δεδομένα για να αποκωδικοποιήσω την εικόνα του και ενώ φυσικά έχουν περάσει και κάποιοι μήνες από την πρώτη κυκλοφορία του...

 

 

Grenache Rouge 2016, Λύκος Winery

Π.Γ.Ε. Εύβοια, στον αμπελώνα της περιοχής Μεσοχώρια, με ηλικία 40 έτη. Υψόμετρο 200m -250 m και αργιλώδη εδάφη.

 

Το χρώμα του, απαλής έντασης, σομόν . Αρώματα φρέσκια φράουλας, κερασιού, λευκόσαρκου ροδάκινου με φρεσκοκομμένα λευκά λουλούδια και νότες από ξύσμα λεμονιού να παλαισιώνουν το χαρακτήρα του . Στόμα ντελικάτο, καλή σε ένταση οξύτητα, ελαφρύ προς μέτριο σώμα, με τη γευστική παλέτα των αρωμάτων να συνεχίζεται στην πολύ καλής διάρκειας επίγευση του. Απολαύστε το σε θερμοκρασία 8-10 βαθμών Κελσίου.

 

Με τι θα το συνδυάζαμε; 

 

Με μια σαλάτα εποχής με φρέσκιες φράουλες, σολωμό στη σχάρα ή και nigiri salmon, τηγανητά μικρά ψάρια και θαλασσινά, καθώς και με κάτι απλούστερο όπως καρπούζι, ή ντάκο με τομάτα και φέτα. 

 

Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι.

 

Βασίλης Μαστρογιαννάκης