Ειδοποίηση

Not all parameters set in plugin to display discussions

Δοκιμάσαμε...Ντεμπίνα Ημιαφρώδη από τη Ζίτσα

zitsa imiafrodes full 160x500Αν όχι τώρα, πότε; Μια από τις πρώτες ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, στις 27/6 βρεθήκαμε στο γνωστό μας χώρο, στο ''σφαγείο'' μας, όπου το κρασί έχει την τιμητική του και την έδρα του, στην Ermou Spirits Κάβα Πιτταράς.

Το θήραμα;

Ντεμπίνα Ημιαφρώδης Λευκός Ξηρός Οίνος από το Zoinos Winery.

Την αγάπη μου για τις μπουρμπουλήθρες την έχω εκδηλώσει ουκ ολίγες φορές. Αυτή την φορά και έπειτα από την προτροπή του συνεργάτη μου και sommelier , Δημήτρη Γρουμπού αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε μαζί το εν λόγω κρασί.

 

Π.Ο.Π. Ζίτσα / Ντεμπίνα 100%/ 2016

Αχυροκίτρινο χρώμα με ανταύγειες ελαφριάς οξείδωσης,  με τον πλούσιο αφρισμό και τις φυσαλίδες στο ποτήρι να είναι σε τεράστια συγκέντρωση. Το κορδόνι διακρινόταν στο ποτήρι για ώρα, κάτι που πρόδιδε την methode Charmat( αφρισμός με φυσικό τρόπο σε κλειστές δεξαμενές) με την οποία οινοποιήθηκε.Φινετσάτη μύτη με citrus driven χαρακτήρα, καθώς και αρώματα από πράσινο μήλο, αχλάδι αλλά και νύξεις πεπονιού. Επιπλέον, toasted αρώματα όπως brioche και ψημένο ψωμί, όπως προέρχονται από τη δεύτερη ζύμωση που ολοκληρώνεται σε κλειστές δεξαμενές, βάσει της μεθόδου Charmat ή cuvee close όπως τη γνωρίζουμε.

Λεπτή γεύση στο στόμα, φρεσκάδα, πλούσιος αφρισμός, ικανοποιητική οξύτητα και φινετσάτη απολαυστική επίγευση μακράς διάρκειας.

 

Συνδυασμός φαγητού & κρασιού:

Sushi, τηγανητά μικρά ψάρια ή θαλασσινά, δροσερές σαλάτες, κοτόπουλο στο φούρνο αλλά και ως απεριτίφ, ειδικά τις καλοκαιρινές μέρες και νύχτες.

 

Δοκιμάστε στις καλύτερες τιμές από την Ermou Spirits Κάβα Πιτταράς   (Ερμού 90-Αθήνα) και χαρείτε το όσο κι εμείς. 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Γρουμπό Δημήτρη για την ανάλυση του κρασιού πριν και κατά τη διάρκεια της δοκιμής αλλά και την οινολόγο κ. Ελένη Σίντου για την πολύτιμη βοήθεια και τις γνώσεις της.

 

Βασίλης Μαστρογιαννάκης