Ειδοποίηση

Not all parameters set in plugin to display discussions

Δοκιμάσαμε...Ça,c'est Correct 2016 , Κτήμα Παπαργυρίου

correct 1Την Πέμπτη 4/5/2017 εγκαινιάσαμε το Tasting Room της πανέμορφης Ermou Spirits Liqueur Store- Κάβα Πιτταράς, στην Ερμού 90 - Αθήνα, όπου θα είναι και ο χώρος αναφορών και γευσιγνωσιών για το www.unfilterdbutcher.com και πολλών άλλων που θα συμβαίνουν συνεχώς…Δοκιμάσαμε για πρώτη φορά μετά την πρώτη δοκιμή που κάναμε από το βαρέλι του στην πρόσφατη επίσκεψη μας στο Οινοποιείο Παπαργυρίου, στο Λαλιώτη Κορινθίας, το Παπαργυρίου "Ça, c' est Correct" 2016 .

Όπως έχω πει και γράψει φυσικά, στο  UnFiltered δε κρίνουμε κρασιά, ανθρώπους, μαγαζιά κλπ. Δεν είναι αυτός ο σκοπός μας. Στο UnFiltered γράφουμε για αυτά που μας αρέσουν , που απολαμβάνουμε και νομίζουμε ότι έχει ενδιαφέρον να γνωρίσετε κι εσείς μέσα από τις αναφορές μας. Αφιλτράριστα! Και κυρίως αυτούς που τα δημιουργούν.

correct 2

Ένας από αυτούς που ‘πρέπει’ να γνωρίσετε και να μάθετε και τα κρασιά του, είναι και ο κ. Γιάννης Παπαργυρίου. Όλοι ξέρουν  πόσο τελειομανής είναι και επίσης, πόσο αυστηρός στο να πετυχαίνει πάντα ότι οραματίζεται και με ότι καταπιάνεται. Λατρεύω τα κρασιά του,( και η υπόλοιπη ομάδα του site) τα υψηλόβαθμα Le Roi de Montagnes, το επιβλητικό Le Vigneron Grec και τα άλλα ‘παιδιά’ του και μάλλον έτσι συνέβη και με το νέο κρασί του κτήματος, το Chardonnay 100%, "Ça, c' est Correct" 2016 .

 Προερχόμενο από τα αμμοπηλώδη εδάφη, από την περιοχή Γελήνι Κορινθίας, στα 700μ. υψόμετρο. Έμφαση πάντα στις χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, φροντίζοντας πάντοτε η ποιότητα του καρπού να είναι άριστη. Αλκοολική ζύμωση σε δρύινα βαρέλια 500 LT, όπου παρέμεινε και ωρίμασε  για 8 μήνες μέχρι την εμφιάλωση του και τελικά… ήρθε στα χέρια μας η εντυπωσιακή μαύρη φιάλη με το ασημένιο βουλοκέρι. Αφιλτράριστο, με αλκοόλ 12,5 % και χρώμα χρυσαφένιο είχε βρεθεί στα ποτήρια μας. Μύτη καθαρή, φρέσκια με νότες πράσινων φρούτων και αρώματα εσπεριδοειδών, όπως κίτρο,lime, λεμονανθών και πορτοκάλι. Κοφτερή οξύτητα και γεμάτο σώμα, με το φινετσάτο touch της δρυός στο κρασί να προσδίδει διακριτικά, ακόμη μεγαλύτερη αρωματική και γευστική πολυπλοκότητα που θυμίζει την καπνιστή ορυκτότητα( ή τσακμακόπετρα) που συναντάμε σε κάποια κρασιά του Chablis. Ωραία διάρκεια στο στόμα με τα αρώματα να μετατρέπονται σε γεύσεις , αφήνοντας μια υφάλμυρη-καπνιστή και λεμονάτη επίγευση μακράς διάρκειας. Δεν μου αρέσει να ταυτίζω τα κρασιά με τα φαγητά, αλλά πώς να μην θέλω τηγανητά μπαρμπούνια με κάτι τέτοιο; 

correct 3

Τέλος,  Είχαμε ρωτήσει τον κ. Γιάννη, πως και Chardonnay; Και απάντησε με φυσικότητα, δε ξέρω αν είναι το καλύτερο ή αν μοιάζει με άλλα ή οτιδήποτε, θέλω να βγάλω αυτό, που όπως μαρτυρά και το όνομα του… Αυτό είναι το σωστό ! Ένας φόρος τιμής στον Henri Bonneau από το Οινοποιείο Παπαργυρίου και τον ίδιον τον οινοποιό, Γιάννη Παπαργυρίου. H συνέχεια, στα ποτήρια μας, αφιλτράριστη φυσικά...

Βασίλης Μαστρογιαννάκης