Ειδοποίηση

Not all parameters set in plugin to display discussions

Cabernet Sauvignon 2011 BIO- Λύκος Winery

Δε χρειαζόταν και πολύ, μόλις μια εβδομάδα είχα στα χέρια μου αυτό το κρασί από το Οινοποιείο Λύκος που βρίσκεται στον Μαλακώντα Ευβοίας. Θα το κράταγα λίγο παραπάνω, για τις γιορτές αλλά τελικά, θυσιάστηκε.

Βιολογικό Cabernet Sauvignon 2011 από επιλεγμένους αμπελώνες που βρίσκονται στην ορεινή Βοιωτία. Μετά την οινοποίηση με μικρές εκχυλίσεις το κρασί πήρε το δρόμο για τα καινούρια γαλλικά δρύινα βαρέλια, όπου και παρέμεινε 18 μήνες, έπειτα εμφιαλώθηκε και παρέμεινε για άλλους 6 μήνες στο κελάρι του Οινοποιείου για να μας δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Βαθυκόκκινο χρώμα , με αρώματα μαύρων φρούτων, μπαχαρικών όπως γαρίγαλλο, λιωμένης καραμέλας γάλακτος και σοκολάτα. Στόμα γεμάτο, πλούσιο με καλοδουλεμένες τανίνες που είναι αντιληπτές αισθητά, ισιρροπημένη και ικανοποιητική οξύτητα. Το γεμάτο θέρμη στόμα επιβεβαιώνει όσα σκεφτήκαμε και το κρασί μας δίνει μακράς διάρκειας αποτέλεσμα, απολαυστικό και γλυκό με νύξεις βανίλιας στην επίγευση του . Μια ιδανική έκφραση της ποικιλίας από τον οινοποιό Απόστολο Λύκο, ένα κρασί παλαίωσης που ήρθε για να μείνει. Επιβάλλεται παλαίωση για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση 6-10 χρόνια και μπροστά στα γιορτινά τραπέζια που έρχονται, θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους. Μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες, λαγός στιφάδο, ελάφι ή γουρουνόπουλο με βαριά χειμωνιάτικη σάλτσα δαμάσκηνων ή κυδωνιών, κότσι στο φούρνο με πατάτες και μπαχαρικά και έντονα ώριμα κίτρινα τυριά θα μας δώσουν αυτό που λείπει στο τραπέζι μας για ένα τόσο πλούσιο κρασί. Απολαύστε το όπως σκεφτείτε, ακόμη και με ένα γιουβέτσι αρνάκι με μπόλικη γραβιέρα τριμμένη .

Έχουμε να δούμε ακόμα περισσότερα από τους Λύκους καθώς πολλά και νέα πράγματα ετοιμάζονται συνεχώς. Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 θα βρεθούμε στον Μαλακώντα Ευβοίας και στο Λύκος Winery σε μια μέρα γεμάτη Γαστρονομία και Οινογνωσία, γιορτάζοντας την ευρωπαική ημέρα Οινοτουρισμού σε ένα περιβάλλον που θα απολαύσουμε φαγητό στο εστιατόριο της οικογένειας με τη συνοδεία των εκλεκτών ετικετών. Ο οινοτουρισμός είναι στα χέρια μας και πρέπει να αποδείξουμε τι σημαίνει ολοκληρωμένη οινοτουριστική εμπειρία . Τα καλύτερα έρχονται ξεκινώντας από την Κυριακή και το Λύκος Winery