Ειδοποίηση

Not all parameters set in plugin to display discussions

ΛΩ από τους αμπελώνες Γιαννόπουλου

Μετά τη γνωριμία μας με το Οινοποιείο Γιαννόπουλου στη Σπάρτη, και τις ετικέτες των 750 ml που κυκλοφορούν(Κυδωνίτσα, Μαυρούδι Ροζέ και Μαυρούδι Ερυθρό) στην αγορά, ο οινοποιός Βαγγέλης Γιαννόπουλος θέλησε να επανέλθει με τρεις νέες προτάσεις, σε φιάλες των 187 ml αυτή τη φορά. Η σειρά αυτών των προ’ι’όντων έχει την ονομασία <<ΛΩ>>.

Μία λέξη ιδιαίτερη και λακωνική. Μια λέξη που υποδηλώνει σεβασμό και εκτίμηση και προέρχεται από την τοπική διάλεκτο της Λακωνίας.Με την κορυφή της ετικέτας να θυμίζει τις βουνοκορφές του Ταυγέτου της Σπάρτης αντιληφθήκαμε πως η σειρά αυτή τονίζει το σεβασμό στο καλό κρασί και στην καταγωγή του, καθώς και την σημαντικότητα του να ταυτίζεται, μια όμορφη ανάμνηση του παρελθόντος με το σήμερα με μια φιάλη κρασί, τι πιο όμορφο;

 

ΛΩ Λευκός Ξηρός – Κυδωνίτσα

ΛΩ Ροζέ Ημίγλυκος – Μαυρούδι

ΛΩ Ερυθρός Ξηρός – Μαυρούδι 

Τα δοκιμάσαμε, τα απολαύσαμε και αναλύουμε…

ΛΩ Λευκός Ξηρός – Κυδωνίτσα

Η αγαπημένη Κυδωνίτσα, βρήκε μικρότερο μπουκαλάκι για να εκφραστεί και το καταλαβαίνει κάποιος, μόλις ανοικτεί και μπει στο ποτήρι.Φρεσκότατο, λευκόχρυσο χρώμα, φινετσάτα αρώματα εσπεριδοειδών, λεμονανθών και πορτακαλιάς αλλά και κάποιες νύξεις βοτανικότητας  στην μύτη. Στόμα στρογγυλό, με τραγανή οξύτητα, γευστική φινέτσα και ωραία επίγευση μακράς διάρκειας.Ζητάει ανυπόμονα το καλοκαίρι και τα κάθε λογής τηγανητά ή και ωμά θαλασσινά.

 

ΛΩ Ροζέ Ημίγλυκος – Μαυρούδι

Ένα Μαυρούδι, αλλιώς. Προσεγμένη οινοποίηση που αποτελεί ίσως τη θηλυκή εκδοχή της σειράς. Αρώματα γλυκών μπαχαρικών και φρεσκοκομμένων τριαντάφυλλων σε ζωντανό ροζέ χρώμα. Ωραίο και απολαυστικό στο στόμα, με ιδανική οξύτητα που αφήνει μια βελούδινη επίγευση, τόσο γλυκιά, όσο χρειάζεται.  Το απολαύσαμε μόνο του, ως απεριτίφ, ιδανικό.

ΛΩ Ερυθρός Ξηρός – Μαυρούδι 

Η ερυθρή επιλογή της σειράς <<ΛΩ>> έρχεται να συμπληρώσει αυτό που οι άλλες δύο υποσχέθηκαν μετά τα παιχνίδια σε μύτη και στόμα. Ζωηρό σε αρώματα και γεύσεις, μπορεί να μας καταπλήξει κάθε στιγμή. Λαμπερό κόκκινο χρώμα, αρώματα κόκκινων φρούτων, κανέλας, κάρδαμου, γλυκών μπαχαρικών και στόμα ισορροπημένο με ήπια οξύτητα και μέτριο όγκο, μας δίνει ένα κρασί σε πλήρη αρμονία με επίγευση που διαρκεί για ώρα στο στόμα μας. Ένα κρασί που μπορεί να σταθεί σε δίπλα σε κίτρινα τυριά αλλά και σε ένα πολυπλοκότερο πιάτο με κρέας και κόκκινη σάλτσα.

<<ΛΩ>> , η διαφορετική πρόταση για όλες τις στιγμές μας, μεγάλες ή και καθημερινές …