Ειδοποίηση

Not all parameters set in plugin to display discussions

Αμπελώνες Γιαννόπουλου στη Σπάρτη

Με τους αμπελώνες να βρίσκονται στις πλαγιές του Ταύγετου, στην ιστορική Σπάρτη, η  ιστορία της οικογένειας Γιαννόπουλου ξεκινάει στις αρχές της δεκαετίας του 90, όταν ο Χρήστος Γιαννόπουλος ορμώμενος από το πάθος για το κρασί, αποφάσισε να ασχοληθεί με την αμπελουργία. Ο κόσμος αγάπησε το κρασί του, και οι ιδιόκτητοι αμπελώνες της οικογένειας ολοένα και μεγάλωναν. Στην πορεία της οικογένειας μπήκε και ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος, γιος του Χρήστου , ο οποίος σπούδασε οινοποιός και οινολόγος, ο οποίος αυτόματα αναβάθμισε σημαντικά τα προ’ι’όντα του κτήματος με χρονιά κλειδί το 2015, όπου προκύπτουν οι 3 πρώτες φιάλες με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη <<Λακωνία>> που φέρουν την ετικέτα <<Αμπελώνες Γιαννόπουλου>>.

Η Λευκή Κυδωνίτσα, το Ροζέ Μαυρούδι και το Ερυθρό Μαυρούδι. Γηγενείς ποικιλίες της περιοχής με μικρές στρεμματικά αποδόσεις.Στόχος της οικογένειας Γιαννόπουλου, η ανάδειξη του οινικού χαρακτήρα του κτήματος και του λακωνικού terroir  συμμετέχοντας στο καθημερινό μας τραπέζι  .

Περάσαμε με το Βαγγέλη μια ολόκληρη ημέρα στα αμπέλια και στο οινολογικό του εργαστήριο και δοκιμάσαμε όλες τις ποικιλίες των σταφυλιών που καλλιεργούνται στο κτήμα, κάναμε οργανοληπτικούς ελέγχους σε νέες ποικιλίες που αναμένεται να ασχοληθούμε στο μέλλον με αυτές, δοκιμάσαμε την Κυδωνίτσα 2016 που αναμένεται να κοπεί σύντομα και απολαύσαμε εδέσματα και καλούδια της λακωνικής γης.

Βαγγέλης εκπροσωπόντας τη νέα γενιά οινοποιών μας έδειξε πως μόνο με πάθος και αγάπη για το κρασί τα όνειρα εκπληρώνονται.Οι πρώτες φιάλες είναι γεγονός εδώ και καιρό.Τα μηνύματα είναι θετικά και αυτό του δίνει τη δύναμη και το θάρρος να συνεχίζει . Πάλι, όλα ξεκινάνε από το αμπέλι. Κάθε μέρα, ασταμάτητα. Η Κυδωνίτσα και το Μαυρούδι είναι αυτά που εκπροσωπούν το κτήμα και μας το αποδεικνύουν, δίνοντας μας ποιοτικά και απολαυστικά κρασιά, ευκολόπιοτα που θα μας συνοδεύσουν αρκετές διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Λακωνικά λοιπόν αλλά τόσο περιεκτικά…

Μπορείτε να βρείτε τα προ’ι’όντα της Οικογένειας Γιαννόπουλου στο :

www,jannec.gr

Πληροφορίες για το Κτήμα και την τοποθεσία στο:

http://www.giannopouloswines.gr/el/

Ευχαριστούμε την Οικογένεια Γιαννόπουλου για τη φιλοξενία τους.

 

Βασίλης Μαστρογιαννάκης