Ειδοποίηση

Not all parameters set in plugin to display discussions

WINE DNA-ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΣ

GIANNITSAS GIANNIS

Η στήλη που ξεδιπλώνει το προφίλ, τα γούστα αλλά και μυστικά των πραγματικών οινόφιλων και των ανθρώπων από το χώρο του κρασιού και όχι μόνο...  καλωσορίζει το Γιάννη Γιαννίτσα. Έχει βαλθεί να μας αρρωστήσει με αυτά που κάνει, μαγειρεύοντας και όχι μόνο, στην όμορφη Κοζάνη. Αφήνει απίστευτα κομμάτια κρέατος να σιτέψουν, φτιάχνει ξίδι από κρασιά, λατρεύει τις ζυμώσεις στη γαστρονομία, εθίζεται,αγαπάει & ερωτεύεται συνεχώς αυτό που ζει, μας κάνει να ζηλεύουμε και να μας τρέχουν τα σάλια...μέχρι να κάνουμε την απόβαση μας και στην Κοζάνη μετά τη Θεσσαλονίκη που έχω υποσχεθεί σε μερικούς φίλους. Με brutal διάθεση...Απολαύστε τι σημαίνει γι΄αυτόν το κρασί...

#winelover DNA

Όνομα: Γιαννίτσας Π. Ιωάννης

Επαγγελματικός τίτλος:Σεφ

Μότο ζωής: το φαγητό είναι η μόνη ουσιαστική αντικατάσταση στο σεξ.

Πως γνωρίστηκες με το κρασί; Η γνωριμία μου με το κρασί ήταν αναπόφευκτη λόγω επαγγέλματος.

Τι πίνεις αυτή την εποχή; Το καλοκαίρι προτιμώ τα ροζέ και όχι τόσο τα λευκά μιας και τα κόκκινα είναι βαριά. Ιδιαίτερα έχω λατρέψει τον τελευταίο καιρό το LEsprit du Lac του Κυρ-Γιάννη.

Κρασί με φαγητό ή χωρίς; Δε γίνεται τίποτα σε αυτή τη ζωή χωρίς φαγητό. Ακόμα κι όταν δεν τρώμε, οφείλουμε να μασουλάμε κάτι με το κρασί μας.

Ποιο κρασί σε συγκλόνισε ως σήμερα; Δεν μπορώ να ονομάσω μόνο ένα κρασί που με συγκλόνισε. Άλλωστε, κάθε κρασί που μπορεί να σε συγκλονίσει έχει να κάνει με την κατηγορία του, την τιμή του και το πόσο δυσεύρετο είναι. Μ’αρέσουν τα κρασιά που θα δοκιμάσω once in lifetime αλλά προτιμώ να με συγκλονίζουν κρασιά που μπορώ να έχω συχνά στο τραπέζι μου. Ανάμεσα σε αυτά είναι αρκετές φιάλες αλλά η μόνη που τολμώ να ονομάσω σαν εμπειρία ζωής είναι το Château Margaux του 2009.

Τι σημαίνει για εσένα, ''Μεγάλο κρασί'' ; Δε νομίζω ότι είμαι σε θέση να κρίνω ένα μεγάλο κρασί. Δε νομίζω ότι έχω δοκιμάσει τόσα πολλά στη ζωή μου...

Αγαπημένο οινικό ταξίδι; Δύο βήματα από το σπίτι μου...η Δυτική Μακεδονία.

Η χώρα με την πιο εξελιγμένη γαστρονομική κουλτούρα; Θα ήθελα να είναι η Ελλάδα. Δείχνει πολύ καλά δείγματα για να συμβεί αυτό. Παρόλα αυτά, εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα ηνία κρατούν η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία.

Αν δεν είσασταν αυτός που είστε, ποιος θα θέλατε να είστε και γιατί; Θα ήθελα απλά να εξελίσσω τον εαυτό μου σε όσα θαυμάζω σε άλλους ανθρώπους. Δεν θα ήθελα να είμαι κάποιος άλλος.

Η καλύτερη οινική ανάμνηση μέχρι σήμερα; Η πρώτη φορά που δοκίμασα φρέσκο μούστο (όσο ρηχό κι αν ακούγεται).

Αν είχατε ένα και μόνο δείπνο με ένα κρασί επάνω στη γη, τι θα πίνατε και πως θα το συνοδεύατε; Ως γνήσιος λάτρης του μοσχαρίσιου κρέατος, δε θα μπορούσα να αποφύγω ένα κόκκινο μπρούσκο.

Αλήθεια, εσύ τι κρασί θα ήσουν; Ροζέ, καθότι είμαι άνθρωπος που προσαρμόζομαι εύκολα σε όλα τα περιβάλλοντα που μπορεί να βρεθώ (passe-partout).