Ειδοποίηση

Not all parameters set in plugin to display discussions

ΕΝΑΣ ΜΑΥΡΟΣ ΛΑΓΟΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ...

Mavros Lagos

 

 

Γράφει η  Βαρβάρα Δρίτσα

 

 

Οι διακοπές για κάποιους έχουν ήδη ξεκινήσει, και σε όλη την Ελλάδα τα μυστικά και οι εκπλήξεις είναι πολλές...Με πρώτο σημείο επίσκεψης μας τη Λευκάδα, δοκιμάζουμε και ανακαλύπτουμε ένα πανέμορφο wine bar, το Μαύρο Λαγό...

 

Περιπλανώμενη στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης της Λευκάδας προσπαθώντας να δραπετεύσω από τα πολύβουα και τουριστικά καλοκαιρινά μπαρ βρέθηκα αντιμέτωπη με μια απρόσμενη έκπληξη· τη ντελικάτη μυρωδιά ενός νυχτολούλουδου που με μετέφερε σε έναν κήπο μαγικό…..Μαύρος Λαγός.

 Ένα winebar τόσο αισθαντικό και μυστηριώδες όσο το όνομά του.Η μαγευτική αυλή η οποία στολίζει ένα εξαιρετικά γουστόζικο και ρετρό ξενοδοχείο την Αίγλη είναι ο χώρος που φιλοξενεί το bar αυτό.Δέντρα και λουλούδια παντού αγκαλιάζουν πολύ ωραία το χώρο.Το bar? Ένα κατάλευκο vintage κιόσκι.

Ο Μαύρος Λαγός προσφέρει 100 ετικέτες εκ των οποίων τις 27 μπορεί κανείς να τις απολαύσει σε ποτήρι. Το 90% των ετικετών αναδεικνύει τον ελληνικό αμπελώνα και κυρίως τους μικρούς αλλά ποιοτικούς παραγωγούς  έτσι ώστε οι Έλληνες αλλά και οι ξένοι τουρίστες να ανακαλύψουν τον πλούτο των ελληνικών κρασιών. Αυτό που μου άρεσε ακόμα πιο πολύ είναι πως ο κατάλογος διέθετε wine flights σε πολύ οικονομικές τιμές έτσι λοιπόν μπορεί κανείς να δοκιμάσει αρκετές ποικιλίες  και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το τραπέζι οι τοπικές λιχουδιές του τόπου όπως το λευκαδίτικο σαλάμι αέρος και όχι μόνο.

μαυρος λαγος 2

Η ζωή του Μαύρου Λαγού ξεκινά από πολύ νωρίς με ένα καφεδάκι συνεχίζει με ένα ποτήρι καλό κρασί και  όσους τους έχει παρασύρει η υπέροχη κουβανέζικη μουσική μπορούν να συνεχίσουν με  φανταστικά  κοκτέιλ όπου υπάρχει ξεχωριστός κατάλογος για αυτά.    

 

 

mavroslagos