Ειδοποίηση

Not all parameters set in plugin to display discussions

1st Athens Organic Wines Festival-Αφιλτράριστες απόψεις...

 

βιλλαπό την ματιά ενός συνδιοργανωτή

 

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις 15 μέρες μετά την πρώτη και επιτυχημένη διοργάνωση του 1st Athens Organic Wines Festival, όμως τώρα το μυαλό άδειασε και βγαίνουν όλα αυτά στο διαδικτυακό ''χαρτί'', αφιλτράριστα όπως πάντα. Και λέω πρώτη, γιατί πολύ απλά, θα υπάρξει εννοείται και δεύτερη και τρίτη και καλά να είμαστε να το κάνουμε για χρόνια.

Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, το 1st Athens Organic Wines Festival διοργανώθηκε από την Ermou Spirits Πιτταράς( Ερμού 90, Αθήνα) στον τρίτο όροφο ξενοδοχείου στο κέντρο με θέα την επιβλητική Ακρόπολη, την υπέροχη βραδιά της 1/6/2017 με στόχο να περάσουμε καλά και να καλωσορίσουμε οινοποιεία και ανθρώπους του οινικού κόσμου, που την έχουν δει αλλιώς.Βιολογικά-Βιοδυναμικά-με τρόπο αντισυμβατικό και ανατρεπτικό, όπως νιώθουμε και συμπεριφερόμαστε κι εμείς.

Ήταν μεγάλη η χαρά μας που παραγωγοί από όλη την Ελλάδα, όπως ο κ. Nτούγκος, ο κ. Κουτσιούκης, ο κ. Μεθυμναίος, ο κ. Καρακάσης Master of Wine και αρκετοί άλλοι, μας έκαναν την τιμή να συμμετάσχουν ή και να παρευρεθούν στην έκθεση, δίνοντας το παρόν για κάτι τόσο ξένο, ιδιαίτερο και για πρώτη φορά για τα ελληνικά δεδομένα. Σπουδαία η δυναμική συμβολή του οινοποιείου Τσάνταλη, του κτήματος Θεόπετρα, του κτήματος Πόρτο Καρράς καθώς τα λόγια είναι περιττά για κάθε ένα από αυτούς τους οινικούς θρύλους αλλά και των υπολοίπων οινοποιείων που μας έδωσαν τη χαρά να είναι κομμάτι μας, κομμάτι της έκθεσης μας.

Η ιδέα της έκθεση έπεσε εν μια νυκτί όπως λέμε και πριν το καταλάβουμε, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς την κάθε επιτυχία την ορίζει ο κόσμος, και συγκεκριμένα η πολύ μεγάλη προσέλευση όλων των φίλων του κρασιού, πρωτοφανής για όσα περιμέναμε. Ακόμη και αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους. Και δεν ήταν τα 3,00€ που ήταν λίγα ως ενδεικτική είσοδος με δώρο το αναμνηστικό ποτήρι, ήταν η αγάπη τους για το κρασί και στο να θέλουν να γνωρίσουν τι είναι τελικά το Βιολογικό κρασί αλλά και οι άνθρωποι πίσω από την ετικέτα. Δεν υπάρχει ωραιότερος ''δεσμός'' από αυτόν της ετικέτας, του παραγωγού αλλά και του ανθρώπου που καταναλώνει το κρασί. 

Ομολογώ πως για πρώτη φορά παίρνω μέρος σε κάτι τέτοιο, στη διοργάνωση ενός τόσου μεγάλου event, που ταρακούνησε πραγματικά τα ελληνικά οινικά δεδομένα και οφείλω να πω ένα ευχαριστώ στην Ermou Spirits Πιτταράς, στην οποία ανήκω οινικά και όχι μόνο, και σε όλα τα παιδιά της κάβας που πραγματικά μάτωσαν για εκείνη την μέρα, όπου από πλευράς μας όλα κύλησαν ομαλά-χωρίς άγχος και γκρίνια και με πρωτοφανή επιτυχία. Το καταχάρηκα με την ψυχή μου όσο κι αν διάφοροι είχαν σκοπό να αλλοιώσουν κάθε στιγμή.

Τεχνικά θέματα υπήρξαν, όπως με θερμοκρασίες κρασιών λόγω ζέστης, γεμάτα πτυελοδοχεία και καλαθάκια αχρήστων & έλλειψη πάγου επειδή το προσωπικό του ξενοδοχείου δεν ασχολιόταν όσο έπρεπε, ακόμη και συμπεριφορές που με έκαναν να απορήσω πραγματικά, από τη διοίκηση του χώρου που δε σεβάστηκε τον κόσμο και τους παραγωγούς αρκετές στιγμές αγένειας και κερδοσκοπίας όπως έμαθα. Εδώ οφείλω να αναφέρω πως ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ των εισόδων της έκθεση ήταν στα χέρια του ξενοδοχείου και πραγματικά, σχόλια και παραδείγματα μου φέρνουν απογοήτευση ως προς το αποτέλεσμα της ημέρας. 

Όμως ακόμη και τότε, εμείς δεν το βάλαμε κάτω, περάσαμε καλά και γίναμε όλοι ένα με κοινή αγάπη, το κρασί. Κάποια πράγματα πρέπει να συμβαίνουν, για να μαθαίνουμε. Η ΑΘήνα πλημμύρισε φωτεινούς ανθρώπους του κρασιού που παρέβλεψαν κάθε τι που δεν τους άρεσε και μας έδωσε ότι ένιωθε κάτω από την πανέμορφη Ακρόπολη. Η σκέψη μας είναι στην επόμενη έκθεση, στη 2nd Athens Organic Wines Festival σε χώρο διαφορετικό φυσικά,  ιδιαίτερο και ξεχωριστό όπου δε θα ενοχλήσει κανείς κανέναν και τίποτα δε θα πάει λάθος σε άλλη μια γιορτή του ελληνικού κρασιού από την Ermou Spirits Πιτταράς.

Τα ευχαριστήρια ανήκουν σε όλους που δούλεψαν σκληρά για να περάσουμε καλά και το ελληνικό κρασί να γιορτάσει άλλη μια φορά-βιολογικά για πρώτη φορά.

Βασίλης Μαστρογιαννάκης, Butcher